BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




„Академията на Телерик“ отваря врати за работодатели с първия си кариерен форум

20.02.2016

Регистрацията за компании, които искат да се срещнат със завършили инициативата, е отворена

     Progress обяви, че „Академията на Телерик“ организира първия си кариерен форум, който ще срещне успешни работодатели със завършили водещата програма за безплатно обучение на софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик“. Събитието ще се проведе на 28 февруари 2016 г. в учебния център на инициативата в София. Компаниите с отворени ИТ позиции, сред които ще участва и Progress, могат да се регистрират за участие на уеб страницата на събитието.
 

В събитието се очаква да се включат около 150 курсисти, преминали през целия настоящ шести сезон на „Софтуерната академия на Телерик“, и специалисти от предишни издания на инициативата. Завършващите представляват приблизително 20% от всички приети в началото на сезона курсисти. В рамките на 14 интензивни месеца те са участвали в над 18 технически курса с 16 изпита и над 10 екипни и индивидуални проекта, включващи разработка на софтуерни приложения. Всеки от курсистите е специализирал в едно от следните направления – „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“, „Уеб front-end разработка“, „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“. Курсистите владеят основни технологии и езици като C#, HTML, CSS, JavaScript, iOS, Android, ASP.NET Web Forms, ASP.NET MVC, и др. В допълнение на техническото обучение те са преминали обучения за развитие на личностни и бизнес умения.


Участниците във всеки сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ се подбират на база CV, мотивационно писмо и резултати от приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език. Обучението има силно състезателен характер – само тези, които преминават успешно всички изпити, завършват програмата.

„Кариерният форум на „Академията на Телерик“ е естествена стъпка от развитието на инициативата. Вече седем години ние обучаваме курсисти на най-новите технологии и практики в областта на софтуерното инженерство. Сега ще отворим „Академията на Телерик“ не само за Progress, но и за други водещи работодатели. Обучението при нас е силно конкурентно и освен чисто технически умения се изискват много постоянство и мотивация за завършване на цялата програма“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik, a Progress company, и ръководител на „Академията на Телерик“.


От 2009 г. насам в „Софтуерната академия на Телерик“ са се обучавали над 3300 курсисти. Близо 100% от завършилите цялата програма от петия сезон на инициативата днес работят в сферата на софтуерното инженерство, сочи проучване сред курсистите от този сезон.