BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




„Академията на Телерик“ стартира онлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения

07.12.2015

На 8 декември в „Академията на Телерик“ започват две онлайн обучения по софтуерни технологии – „Разработка на уеб приложения“ и „Разработка на мобилни приложения“. Те са подходящи за софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да надградят уменията си с актуални практики и технологии. Участието в курсовете е безплатно с предварителна регистрация тук.

„В крак със световните тенденции все повече софтуерни компании в България търсят разработчици на приложения с най-новите технологии. С онлайн курсовете в „Академията на Телерик“ даваме възможност на програмисти с различен предишен опит да повишат компетенциите си, като съчетават обучението с работата и ежедневните си задачи“, отбеляза Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“.


Двете обучения също са част от последния модул на 14-месечната присъствена програма за софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик“. През 2015 г. след 11 месеца и над 15 изпита до него достигнаха близо 30% от приетите в началото 700 курсисти. Като следваща стъпка всеки курсист избира едно от три направления, в което да се профилира - „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“ или „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“.


Обученията „Разработка на мобилни приложения“ и „Разработка на уеб приложения“ включват по няколко курса, които ще изградят у участниците търсени в ИТ индустрията умения. Според консултантската компания Gartner: „До края на 2017 г. търсенето на услуги за разработка на мобилни приложения ще нараства пет пъти по-бързо от капацитета на вътрешните ИТ екипи, предоставящи ги.“ 1 Според същия доклад: „Компаниите ще намират за трудно бързо да разработват, пускат и поддържат мобилни приложения, тъй като наемането на разработчици с добри мобилни умения е все по-трудно и скъпо“.