BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




ПРЕДСТОЯЩИ Събития

България взима участие във форума Startup Europe Week

29.01.2016

България взима участие във форума Startup Europe Week

Пилотното издание на Startup Europe Week ще се проведе от 1 до 5 февруари в 40 държави и над 200 града.
България също ще вземе участие в предприемаческия форум с няколко събития в София, Варна, Благоевград, Русе и Пловдив.
Столицата ще бъде домакин на Startup Europe Week на 2 февруари. Партньори на форума от цяла Европа ще представят проекти, спонсорирани от Startup Europe, както и други инициативи, които се случват в регионалните екосистеми. Екипът, одобрен от Европейската комисия да организира форумa в София, се състои от представители на различни организации и стартиращи компании. Организатори са Надя Кръстева - Yough Ambassadors/SOF, Никола Янев - президент на предприемаческата организация Start It Smart и основател наEntrepreneur.bg, Мариана Дамова - основател на "Мозайка", Анна Дончева от "Тук-Там", Радостина Ценова представител на Aсоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и на БАДРИ, и  Ясен Станчев - основател на "Малките 5”.
Startup Europe Week Sofia ще се проведе във Vivacom Art Hall. Предприемачите ще имат възможност да се срещнат с основателите на успешни стартъп проекти, както и да създадат ценни бизнес контакти. Сред темите на форума са и легална рамка и съвети за създаване на ново предприятие и европейски програми и финансови инструменти в помощ на стартиращите компании. По време на събитието предприемачите ще се срещнат и с фондовете eleven, LAUNCHub и с Българска асоциация за дялово и рисково инвестиране (БАДРИ).
Създателите на форума са убедени, че особеностите на Стария континент предполагат и различен подход към предприемаческите събития в сравнение с популярния формат в Силициевата долина, състоящ се предимно от мотивиращи примери и истории. Регионалното разнообразие и местното законодателство са много важни за формирането на европейските стартиращи компании, затова и тези теми са залегнали в основата на събитието. Възможностите за предоставяне на безвъзмездни средства или данъчни облекчения също са от съществено значение при започването на нов бизнес. Затова активната комуникация на регионално ниво е много важна. Това е причината за създаването на инициативата Startup Europe Week, която се провежда за пръв път в Европа.