BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

QA: Challenge Accepted 5.0
ДАТА: 13.04.2019

ПРЕДСТОЯЩИ Обучения

Лекторите и темите на конференцията Evolution of Technical Communication (ETC) 2016 вече са известни

21.04.2016

Регистрацията ще е отворена от 11 април на сайта на събитието

Седмото издание на международната конференция Evolution of Technical Communication (ETC) ще се проведе в София на 2 и 3 юни. Сесиите вече са обявени на сайта на конференцията. Сред лекторите са специалисти в областта на техническите комуникации от Германия, Румъния, Полша, Турция и България. ETC 2016 е единственото по рода си събитие в Югоизточна Европа. То събира автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри, консултанти и други.

През 2015 година, разрастващото се с бързи темпове събитие посрещна повече от 100 гости. Тази година конференцията ще бъде с повече лектори, двойно по-голям брой лекции и за пръв път ще включва практически семинари. В сравнение с минали години, форматът ще позволи на посетителите да избират лекцията, която да посетят, тъй като първият ден ще се състои от два паралелни потока. Очаква се броят на посетителите на ЕТС 2016 да достигне 150.

Конференцията ще бъде открита на 2 юни от Михаел Фритц, изпълнителен директор на най-голямата европейска асоциация за технически комуникации – tekom Europe, която е и организатор на събитието. Сред темите на паралелните сесии през първия ден са: Single-Source Publishing Using Multiple Formats, The Journey from Agile to Continuous Delivery in the Cloud, Documenting Microservices и много други.

С лекция ще участва и Джордж Бина, един от основателите на Syncro Soft, компанията, разработваща oXygen XML Editor – софтуерна система за създаване и управление на съдържанието, която се използва от университети, компании от Fortune 500 и Nasdaq 100.

Вторият ден на конференцията e определен за практически семинари (уъркшопи), на които участниците ще имат възможност да развият уменията си. Част от темите ще бъдат Web Analytics for Documentation, Creating Storyboards for Instructional Video, Writing Stories About Software и други.

Регистрацията ще бъде отворена на сайта на 11 април, понеделник, като ще позволява закупуване на билет само за първия ден на конференцията - лекции, или и за двата дни – лекционен и семинарен. Членовете на асоциацията tekom ползват специална допълнителна отстъпка при закупуване на билет.

„За поредна година в София се събира общността на техническите комуникатори. Очакваме разширяването на конференцията на двудневна да привлече повече и нови посетители не само от България, а и от региона. Програмата и тази година засяга широк кръг от теми и се надяваме, че съдържанието ще е полезно за колегите ни. Сред акцентите са информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA технологии, потребителско изживяване (UX), мултимедийна и видеодокументация, стандарти за писане, създаване на съдържание в гъвкава (Agile) среда и други“, сподели Ангел Лафчиев, мениджър управление на знанието в SAP Labs Bulgaria.

Сред компаниите, които спонсорират организацията на събитието тази година са: SAP Labs Bulgaria, VMware Bulgaria и Oxygen.

Повече информация за регистрацията, както и детайли за програмата на конференцията, можете да намерите на страницата на ETC http://etc-conference.eu/.