BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




ПОСЛАНИК НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И ИНОВАЦИИТЕ

29.01.2016

Остават няколко дни, в които учениците могат да кандидатстват за проекта „ПОСЛАНИК НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И ИНОВАЦИИТЕ“

Майкрософт България и Иновейшън Стартър, агенция за иновации, партнираща на бизнеса и публичния сектор за дизайн на дългосрочна култура на иновации, започват проект „Млади посланици на технологиите и иновациите“, който се реализира в рамките на програмата Youth Spark Live на Майкрософт и ще бъде фокусиран върху технологичните умения, дигиталната грамотност и развитието на креативно и иновативно мислене у младите хора в страната. Посланик на кампанията е Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика. Основни партньори на проекта са „Заедно в час“ и фондация „Старт ЪП”.

Проектът „Посланик на технологиите и иновациите“ ще предложи напълно безплатно на български ученици, които са на възраст между 15 и 18 години и са на прага на своето кариерно ориентиране, възможност да използват и създават технологии, да чуят пратически съвети на утвърдени експерти в областта и успоредно с това ще предостави модел за развитие на иновативно мислене и комуникационни умения. Младежите, които успешно преминат проекта и станат първите посланици на технологиите и иновациите в България, ще поемат отговорността и инициативата да предадат уменията си и да открият свои заместници в училищата, от които идват, за да продължат развитието на проекта и в бъдеще.

От 12 януари, в рамките на трийсет дни, всички ученици в страната на възраст между 15 и 18 години, желаещи да участват в проекта, могат да номинират някого и да се самономинират за посланици на иновациите и технологиите в специалната фейсбук група и в регистрационната форма на сайта на Иновейшън Стартър. Всяка номинация трябва да представлява креативна автобиография само в шест думи и кратък отговор на въпроса: Какво бихте променили с помощта на технологиите и как?


Стоте най-добри биографии, чиито млади автори ще вземат участие в специален форум и уъркшоп посветени на технологиите и иновациите, ще бъдат определени от комисия, в която участие ще вземат представители на Майкрософт, Иновейшън Стартър, посланикът на кампанията Анна-Мари Виламовска, експерти от „Заедно в час“, фондация „Старт ЪП“ и основните медийни партньори.