BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Първата среща на екосистемата OpenNebula в България се проведе на 25 февруари в София

29.02.2016

Потребителите от платформата OpenNebula проведоха първата си среща в София, организирана от българската компания StorPool Storage

StorPool Storage, компания, разработчик на софтуер за сторидж, обяви, че първата среща на потребителите от платформата OpenNebula е постигнала голям успех и е привлякла интереса на още много потребители към облачните технологии. Първата среща в София се проведе на 25 февруари 2016 г., четвъртък, във Vivacom Art Hall на ул. Гурко №4.

Срещата заинтригува родни и пребиваващи в България програмисти, системни администратори и други представители на ИТ сферата, а билетите за събитието бяха изчерпани седмица преди провеждането му.

Точно преди една година завършихме интеграцията си с OpenNebula. Радвам се, че за толкова кратко време комбинацията от двата продукта успя да привлече редица специалисти и ентусиасти от България и други страни от региона“ – заяви Боян Иванов, управител на StorPool Storage. „Много сме доволни от растящия интерес към технологията на OpenNebula и се надяваме в близкото бъдеще много български компании да успеят да се възползват от услугата на нашите партньори“.

На OpenNebula TechDay всички участниците научиха как да създадат и управляват своя собствен облак. Технологията е с отворен код и лесна за ползване. Това я прави предпочитана от много малки и средни бизнеси. Съоснователят на OpenNebula Хайме Мелис проведе практически уъркщоп, на който сподели опит относно създаването на облак, базиран на OpenNebula.

Презентацията на Боян Кроснов, техническият директор на StorPool, също привлече голям интерес от страна на присъстващите. Той сподели полезни съвети за оптимизация на виртуални машини с цел по-висока производителност.

Цялата презентация и повече по темата можете да намерите тук.

Присъстващите получиха възможността да споделят своя личен опит и да обсъдят интересуващите ги теми по време на отворената дискусия, която се проведе в края на OpenNebula TechDay София.  Желаещите да получат повече информация за събитието или за организаторите могат да я поискат тук.

OpenNebulа е система с отворен код, предназначена за управление на публични и частни облаци. Тя е предпочитана от компании лидери на технологичния пазар като Akamai, Alcatel-Lucent, CentOS, BBC, Blackberry, ChinaMobile и много други. Особено приложима е за публични облаци като например PT Isp, най-големият хостинг на Портулагия. Повече информация за платформата можете да откриете тук: http://opennebula.org.