BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




ПРЕДСТОЯЩИ Събития

Сезон 4 на ИТ Таланти завърши успешно

27.07.2015

С официална церемония в Гранд Хотел София на 23. 07. 2015 г. бе отбелязано завършването на Сезон 4 в Тренировъчния лагер ИТ Таланти. Специален гост на събитието бе Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев.
 

Тренировъчният лагер ИТ Таланти е интензивна програма за обучение на начинаещи софтуерни разработчици. Няма изискване за предишен опит и знания в областта. Кандидатите преминават през подбор в няколко етапа, включващ два логически теста и HR интервю. Предлаганите курсове са в няколко направления: PHP/MySQL, Objective-C, JavaScript, Java за Android и Java. На успешно завършилите курсисти се предлага кариерна реализация непосредствено след завършването – работа на трудов договор в редица български ИТ компании. Обучението за курсистите е напълно безплатно, а компаниите-партньори компенсират обучението на наетите от тях курсисти.
 

Стартът на Сезон 4 бе даден в началото на месец март 2015 г., а приетите за участие курсисти бе 165 на брой. Поради изключителния интензитет на програмата, статистиката до момента показва, че около 50% от приетите курсисти „оцеляват“ до края на Тренировъчния лагер ИТ Таланти.

В това издание на Тренировъчния лагер успешно завършиха 81 кадети, а най-добрите от всяка група получиха признанието на своите колеги и бяха отличени със специални награди.

         

Половината от завършилите намериха своята кариерна реализация само няколко дни след завършване на програмата, а останалите ще се реализират в рамките на следващите седмици.
Петият сезон ще старира още през есента.