BETA

Събития
Cloud Sofia Summit 2019
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

Cloud Sofia Summit 2019


IX издание

Cloud Sofia Summit 

20 ноември 2019 г. 
гр. София

Организатори: ICT Media & ISACA-Sofia Chapter
Със съдействието на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)


ICT Media и ISACA Sofia Chapter за девета поредна година ще съберат ИТ бизнеса и потребители на технологични решения, за да обсъдят навлизането на някои от най-горещите технологични тенденции и развитието на бизнес екосистемата.

Пазарът на облачните технологии не спира да расте, а заедно с него и очакванията на клиентите. Но заради безспорните предимства на cloud-а много компании вече гледат на него като на общоприета платформа. По данни на IDC, световният пазар на публични cloud услуги през 2018 г. възлиза на $170 млрд., като се очаква през настоящата година да нарасне с 23,8% до $200 млрд. А според доклад на Gartner прогнозите са за очакван 50 % ръст на инвестициите в тези услуги през следващите 4 години.

Технологичните гиганти, доставчици на облаци, от своя страна се надпреварват, за да привлекат ключови клиенти от частния и правителствения сектор. Amazon е пионер в облачните изчисления и безспорен водач в състезанието между доставчиците, но обединението на облачните продукти на Microsoft и Oracle, обявено през юни от двете иначе конкурентни компании, има потенциала да разтърси пазара. Как това ще се отрази на състезанието в дългосрочен план и на другите основни участници в него - предстои да разберем.

Неминуемо инвестициите в IoT проекти също бележат ръст. Бумът в т.нар. интернет на нещата доведе до промени в бизнес света и модерното производство. Но свързването на милиони устройства, които трябва да предават и преработват данни в реално време, освен че отвори безброй възможности, доведе и до (не)очаквани проблеми. Решението за тях се крие в в преминаването към периферията и изнасянето на услугите по-близко до крайния потребител благодарение на Edge технологиите. Там разработките също не са малко, а очакванията са в бъдеще именно периферните решения да са основният двигател на растежа на компаниите, предоставящи облачни услуги.

Какви са технологичните тенденции при облачните решения, как интернет на нещата се отразява не само на производствения, но и на потребителския сегмент, има ли начин огромното количество данни, които генерираме ежедневно, да се превърне от пречка в предимство ще разберем на Cloud Sofia Summit 2019.

Към кого е насочен форумът?

Събитието е насочено към представители на индустриални и производствени предприятия в областта на тежката и леката промишленост, здравни заведения, държавни структури и организации, компании в областта на транспорта и логистиката, търговията и услугите, телекомуникациите, банки, финансови, застрахователни и пенсионни дружества, учебни заведения и др.

Целевата аудитория на Cloud Sofia Summit са висши мениджъри (управители, изпълнителни директори, оперативни директори, финансови директори), държавни служители и експерти, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, одитори, консултанти, програмисти и разработчици на софтуерни решения, BI анализатори, и др.

За допълнителна информация на:

events.ictmedia.bg


КОГА: 20.11.2019

МЯСТО: гр. София

ВХОД: 120.00 BGN

Владимир Кавалов, председател, ISACA Sofia Chapter

Владимир Кавалов, председател, ISACA Sofia Chapter

Владимир Кавалов има над 25 години опит в ИТ сферата, като половината от тях са във финансовия сектор. През годините е работил като системен администратор, специалист по информационна сигурност, ръководител на ИТ отдел и ИТ одитор. Има интереси в областта на информационните технологии, по-специално в: развитието, внедряването, одита и консултациите. Ръководил е значими проекти, свързани с осъществяване на миграция и внедряване на ERP системи, внедряване на MS Active Directory, както и различни решения за управление и мониторинг на информационни системи и процеси и информационна сигурност. Член е на ISACA Sofia Chapter от 2008 г., през 2015 г. е избран за член на Управителния съвет, а от октомври 2016 г. е президент на организацията.
Стамен Кочков, член на УС на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)

Стамен Кочков, член на УС на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)

Член на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ, Ръководител на Център за развойна дейност Lidl Digital. От май 2014 г. до май 2018 г. е председател на БАСКОМ. Стамен Кочков има повече от 20 години опит в софтуерната индустрия. Заемал е технически и ръководни длъжности в български и чуждестранни софтуерни компании. Завършил е "Информатика" във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски" и Executive MBA към University of Sheffield.
Митко Карушков, член на Star Audit Legal Advisory Board, EuroCloud Europe

Митко Карушков, член на Star Audit Legal Advisory Board, EuroCloud Europe

Митко Карушков е съдружник и ръководител на практиката Технологии, Медии и Телекомуникации на Адвокатско дружество "Камбуров и съдружници" и е член на Star Audit Legal Advisory Board, EuroCloud Europe. През 2018 г. г-н Карушков е включен в "Залата на Славата" на международната директория за ранкиране на адвокати "Legal 500", където практикуващи юристи биват включвани за тяхното постоянно високо ниво, основано на обратна връзка, давана от клиенти. Също така е и препоръчан експерт в областта на поверителността от Bloomberg BNA, САЩ. Митко Карушков е придобил значителен опит при предоставянето на съвети на водещи местни и международни компании в областта на корпоративно структуриране, транзакции, поверителност, информационна сигурност, защита на бази данни и други технологични сфери. Автор е на редица публикации в български и чуждестранни издания, посветени на сигурността на данните, бизнес и правните аспекти на данни, включително лични данни, информационната сигурност и други.
Никола Няголов, CGEIT, CISA, PMP, Principal Consultant, ITNL Bulgaria

Никола Няголов, CGEIT, CISA, PMP, Principal Consultant, ITNL Bulgaria

Никола Няголов е главен консултант в ITNL България и притежава следните сертификати - Project Management Professional (PMP), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) and Certified Information Systems Auditor (CISA). Господин Няголов има богат практически и лидерски опит в следните области - ИТ стратегия, системна интеграция, разработване и внедряване на софтуерни решения, киберсигурност, съответствие и одит. Ръководил е технологични и оперативни проекти в международни и местни компании в телекомуникационния, енергийния и комуналния, индустриалния и финансовия сектор. Ангажиран е в областта на ИТ икономиката, технологичната интеграция и консултиране, архитектура на бизнеса и технологиите, организация и структуриране на ИТ, оценяване на системи и киберсигурност.
 Дарко Месарош, Специалист Архитектурни Решения, AWS

Дарко Месарош, Специалист Архитектурни Решения, AWS

Дарко Месарош е Специалист Архитектурни Решения в AWS, Берлин, Германия. В ролята си на SA в AWS той помага за формиране на стратегията и създава възможности за широко приложение на Amazon услугите за работа в Облака, работейки съвместно с клиентите. Дарко отговаря за технологичните решения и дизайна на архитектурите на имплементациите, развивайки дълбока експертиза в AWS технологиите, както и обширен ноу-хау за това как приложенията и услугите са конструирани в AWS платформата и по-специално в AWS Management Tools, DevOps и AWS Marketplace.
Илтер Аксенджер Ръководител на екип "Софтуерни проекти", Hugo Boss

Илтер Аксенджер Ръководител на екип "Софтуерни проекти", Hugo Boss

 Даниел Манчев, основател, Serverless Bulgariа User Group; AWS Solutions Architect

Даниел Манчев, основател, Serverless Bulgariа User Group; AWS Solutions Architect

Даниел работи в ИТ сферата още от ученик. В крариерата си се е сблъсквал както с малки, така и с големи ентърпрайс бизнеси, консумиращи огромни сървърни ресурси. В момента разработва иновативни решения за e-commerce гиганти, като често е сред най-ранните потребители на различни експериментални технологии, включително и Serverless. Даниел е основател на българската потребителска сървърлес група Serverless Bulgariа и като част от нея често организира networking срещи на различни локации в София.
Иван Велков Директор "Развитие на продукти и услуги", БОРИКА

Иван Велков Директор "Развитие на продукти и услуги", БОРИКА

Иван Велков е директор на дирекция "Развитие на продукти и услуги" в платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 25 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител "Внедряване и експлоатация в пощенски представителства" в Българска пощенска банка, ИТ мениджър на Арома ЕООД, директор "ИТ Развитие" в HVB Bank Biochim, началник управление "Развитие и внедряване на ИТ системи" на Банка ДСК. Завършил е като магистър Софийски университет факултет "Математика и Информатика" и Университета за национално и световно стопанство, магистър в специалност "Маркетинг и Мениджмънт".
Марио Арабистанов Член на EuroCloud

Марио Арабистанов Член на EuroCloud

Марио Арабистанов е част от екипа, специализиран в Технологии, Медии и Телекомуникации на Адвокатско дружество "Камбуров и съдружници". Марио е член на Eurocloud с фокус защита на данните в облачна среда. Марио е препоръчан експерт в областта на данните от Bloomberg BNA, САЩ, а също така е отличен като "препоръчан адвокат" в международната правна класация "Legal 500".