BETA

Събития
Evolution of Technical Communication 2020
Evolution of Technical Communication 2020


Evolution of Technical Communication – събитието, което всяка година привлича в София стотици автори на софтуерна документация, информационни разработчици, технически редактори, информационни архитекти и преводачи от ИТ сектора, през 2020 г. ще се проведе на 27 и 28 май /сряда и четвъртък/ в Интер Експо Център.

Билетите за Evolution of Technical Communication 2020 са в продажба от 19 февруари на страницата на събитието, като до 17 април ще бъдат валидни цени за ранна регистрация на стойност 140 евро. Организаторите от tekom Europe са предвидили отстъпки за своите членове, включително и за тези на нейното българско подразделение - tekom България. Те ще могат да се възползват от билети на стойност 105 евро.

Новост през 2020 г. ще бъдат двата хакатона, организирани с подкрепата на Bosch Software. Те ще се проведат в следобедните часове, като ще бъдат насочени към опознаване света на програмирането чрез забавни и креативни занимания и не изискват допълнителни знания и умения.

Участваме в Evolution of Technical Communication заради самата конференция и нейната общност. Посетих я преди две години и реших, че това е конференцията за мен и моя екип. Насочена е към софтуерната документация с много специализирани и интересни теми. Ще се радваме да опознаем общността още по-добре и да обменим опит“, каза Сузане Пфайфър, ръководител „Техническа комуникация“, Bosch Software.

Конференцията е единствена по рода си в Югоизточна Европа. Тази година тя се организира за 11-ти път.

ETC традиционно събира компетентни професионалисти, работещи като “Technical writer” – една професия с нарастващо търсене в технологичния бранш. Това е мястото, където се срещат експерти от България и света, за да научат за иновациите в професията си през последната година и да обменят полезен опит и контакти.

Тази година сред темите на конференцията са:

 • Изкуствен интелект (AI)
 • API документация
 • Continuous Delivery
 • Интелигентно съдържание
 • Потребителско изживяване
 • SEO
 • Метаданни и таксономии
 • Моделиране на информацията
 • Структуриране на документация по конкретен сценарий
 • Автоматично поддържане и обновяване на документация
 • Кариерно развитие

Изданието на Evolution of Technical Communication през 2019 г. привлече рекорден брой гости от 16 държави. Организаторите го откриха с обобщение за израстването на събитието от годишно събиране на малка местна общност до динамично развиваща се международна конференция.

Спонсори бяха VMware и Oxygen, а сред медийните партньори бяха Dev.bg и Kaldata.com.

За повече информация: http://evolution-of-tc.com

За актуални новини следете страницата във Facebook: https://www.facebook.com/evolutiontc/?ref=br_rs


КОГА: 27.05.2020

МЯСТО: Интер Експо Център

ВХОД: Редовна цена -175 евро