BETA

Събития
Безплатно обучение: Защо и как да мигрираме съществуващите десктоп приложения към .NET Core
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

HackConf 2019
ДАТА: 11.10.2019

ПРЕДСТОЯЩИ Обучения

Безплатно обучение: Защо и как да мигрираме съществуващите десктоп приложения към .NET Core


Следващото събитие в рамките на инициативата Women Who Code, насочена към жените в технологичната сфера, ще бъде на тема "Защо и как да мигрираме вече съществуващите си десктоп приложения към .NET Core". То ще се състои на 19 февруари от 19:30 до 21:30 часа в офиса на технологичната компания Progress.

Лектор ще бъде Росица Факалиева, директор "Софтуерно инженерство" в Progress и един от директорите на Women Who Code в България. Тя ще запознае участниците с предимствата и недостатъците на .NET Core 3.0 пред пълната версия на .NET и ще покаже стъпките, които трябва да извървят, за да мигрират WPF/Winfows приложение.

Участието в събитието е безплатно, а повече информация можете да откриете тук.

 


КОГА: 19.02.2019

МЯСТО: бул. Цариградско шосе 54 Б

ВХОД: СВОБОДЕН

Росица Факалиева

Росица Факалиева

Като директор „Софтуерно инженерство“ в Progress Росица Факалиева ръководи екип от 60 софтуерни инженери, разработващи водещите компоненти за разработчици Progress Telerik за технологиите Xamarin, WPF, WinForms и UWP, както и продукта JustMock. Росица се присъединява към Progress през 2006 г. (когато компанията е още Telerik) и през годините заема различни технически и мениджърски позиции. В работата си се вдъхновява най-много от колегите си, динамиката и възможността постоянно да учи нови неща.

Извън работата си, Росица е активно ангажирана с различни ИТ инициативи в България. Участва в лидерския екип на българското издание на Women Who Code – глобалната организация с мисия да помага на жените в технологичната индустрия да израстват и да се развиват успешно. Росица е организатор и водещ на курс по програмиране за деца от първи до трети клас, който се провежда в рамките на инциативата CoderDojo в офиса на Progress в София.