BETA

Събития
Модул: System Administration - септември 2018
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

ПРЕДСТОЯЩИ Обучения

Модул: System Administration - септември 2018


Модулът System Administration е съставен от три курса: Computer Networking Fundamentals, Windows System Administration и Linux System Administration.

Първият курс ще ви въведе в компютърните мрежи, ще ви запознае с техни фундаментални принципи и ще ви разкрие детайли за функционирането им. Ще започне с основни понятия и концепции и постепенно ще задълбочи в различни видове протоколи - ще разберете защо те са нужни и как работят. Едно от големите предимства на това обучение е, че то не се концентрира върху един vendor (например само Cisco), а вместо това се фокусира върху индустриални стандарти и отворени протоколи. Всичко това, заедно с практическата насоченост на курса и упражненията, ще ви дадат по-голяма увереност и една стабилна база в света на компютърните мрежи.

След това втория курс ще ви  подпомогне за изграждането на базови умения за администриране на Microsoft Windows Server инфраструктура. Това ще бъде постигнато чрез полагане на солидни теоретични основи, допълнени със съответните практически постановки и задачи.
По време на занятията ще бъде използван Windows Server 2016, като при нужда и възможност ще бъде правен паралел с предходните, все още широко разпространени, версии на системата - 2008 (R2) и 2012 (R2). 

Третия курс ще ви осигури достатъчно ниво на комфорт при работа в Linux среда. Това ще бъде постигнато чрез полагане на солидни теоретични основи, допълнени с множество практически постановки и задачи.

По време на курса ще изградите малка мрежа от няколко (минимум три, но при желание и повече) машини, върху които ще се научите да управлявате всичко  от потребители и права, през мрежова свързаност и дискова система, до софтуер и услуги. През цялото време на курса се работи изключително и само в конзолата, за да може тя да се превърне във вашата нова зона на комфорт. Част от дейностите, които ще можете да извършвате свободно включват работа с файлове и папки, текстови редактори и не на последно място създаване на кратки скриптове.
Всичко това ще бъде приложено върху избрани представители (CentOS, openSUSE и Ubuntu) на трите основни фамилии от Linux дистрибуции.

Присъствена форма на обучение: 360 лв.

Онлайн форма на обучение: 330 лв.

Заяви участие от тук.


КОГА: 25.09.2018

МЯСТО: жк Изгрев, ул. Тинтява 15-17

ВХОД: 360/330

Димитър Захариев и Васил Йорданов

Димитър Захариев е ИТ ентусиаст с интереси в различни направления, като безспорно важно място в сърцето му е отредено на технологиите с отворен код. Професионалният му опит включва вече повече от 15 години, за които е изминал целия път от сглобяването на компютри до консултантската дейност. По-голямата част от опита му включва работа в хетерогенна среда. Стреми се да надгражда знанията си, като експериментира с различни постановки в домашната си лаборатория.
В момента работи като BI/DI консултант в местна българска компания, която е основен доставчик на решения, базирани на платформата SAP BusinessObjects BI за финансови институции, застрахователни компании и др. В допълнение има опит и със сходни решения, предлагани от други доставчици, като Oracle, Microsoft, IBM, и Tableau. По отношение на технологиите с отворен код се опитва да бъде в крак с последните новости около Talend, Pentaho, CloverETL, и др.

Васил Йорданов работи в сферата на IT от 2006 година, специализирал в областта на мрежовите технологии. Има дългогодишен опит като трейнър и консултант в различни проекти и е сертифициран Microsoft, Cisco, HPE и Aruba инструктор. През последните години работи като Subject Matter Expert (SME) и преподавател по мрежови технологии, а в момента е консултант по облачни услуги и сигурност.