BETA

Събития
СофтУниада 2022
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

СофтУниада 2022


 

За седма поредна година СофтУни те предизвиква да покажеш знания и умения по състезателно програмиране на СофтУниада 2022! Състезанието ще се проведе на 26 и 27 февруари 2022, изцяло онлайн. Очакваме с нетърпение да те видим тогава!

СофтУниада 2022 ти дава възможността да се бориш за челните места в състезателното програмиране и/или да разработиш свой продукт, който е уеб, мобилно или софтуерно приложение. Показвайки чудесни резултати на СофтУниада 2022, ще получиш страхотни награди и възможност за кариерен старт.

СофтУниада е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. За участие в СофтУниада има две възможни категории. Можеш да се регистрираш за участие за една от двете или и за двете едновременно:

Софтуерни проекти – 26 февруари

В категория “Софтуерни проекти” участниците разработват уеб или софтуерни приложения и предават URL към приложението + кратко описание на проекта (презентация) + линк към сорс кода (например в GitHub). В тези категории попадат уеб приложения, мобилни приложения, настолни приложения, вградени системи и друг вид софтуерни разработки. Могат да участват отбори до 5 души (регистрацията е задължителна за всички членове на отбора), но се допуска и индивидуално участие. До финала се допускат най-добрите проекти във всяка категория, селектирани от журито. Проектите се изпращат до 8 февруари включително  на имейл softuniada@softuni.bg, на участниците с одобрени проекти ще им бъде изпратен имейл не по-късно от 21 февруари.

Състезателно програмиране – 27 февруари

Участниците в категория “Състезателно програмиране” ще имат 10 задачи с нарастваща трудност, които трябва да решат в рамките на 5 часа, с автоматично оценяване в реално време (с judge система). Участието е индивидуално, като може да се използват всякакви материали по време на състезанието: книги, учебници, интернет ресурси. Регистрацията е отворена до 8 февруари включително, а състезанието ще се проведе на 27 февруари 2022 г. онлайн.

Срокът за регистрация е до 8 февруари 2022 г. включително от тук - https://softuniada.softuni.bg/.


КОГА: 26.02.2022

МЯСТО: Онлайн

ВХОД: СВОБОДЕН