BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




ПРЕДСТОЯЩИ Събития

Polyglot 4 DART
ДАТА: 13.04.2024

8 са отличените проекти в третия ученически хакатон Hack TUES в столичното ТУЕС към Техническия университет

29.03.2017

В оспорвана надпревара бяха излъчени победителите в третия ученически хакатон Hack TUES в столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) към Техническия университет.
Тази година участваха 136 ученика от 8-ми до 12-клас от ТУЕС, разпределени в 31 отбора. В продължение на три дни учениците работиха върху създаването на демонстрационни проекти на тема „Art && Creativity“. За реализацията на проектите допринесоха и 29-те ментори доброволци – завършили ТУЕС-ари и представители на партньорите на хакатона.

8 ученически проекта бяха отличени от журито и компаниите-партньори на проекта.

Първото място спечели забавната игра Artstealer на отбор „Зор“, създадена за Android.



Симулацията на генетичен алгоритъм Micromanipulartor на отбор „To6o“ беше отличена с второ място.



Третото място спечели проектът на отбор „Тоp8“ за уеб приложение за създаване и редактиране на изображения Image Maker, което работи на всякакви платформи.

Освен наградите от организаторите на Hack TUES, трите отбора получиха и награди от партньорите на хакатона. Те ще могат да посетят и офисите на Dopamine, SAP, TelebidPro и VMware. Големите победители от отбор „Зор“ получиха и възможност да довършат проекта си с екип на TelebidPro, индивидуална сума за закупуване на хардуер, както и възможност за безплатно обучение в един семестър в SoftUni.

Уеб приложението Tarina за споделено създаване на истории на отбор „Pu6ki“ беше отличено със специалната награда на TelebidPro и възможност за финализиране на проекта. Такава възможност получи от VMware и проектът на отбор „Костенурки Нинджа“ Project FUN – уебсайт за състезания с рисуване. Със специални награди от VMware бяха отличени и проектът на отбор „Geko Snek“ Мотика Motors за робот с 4 колела и самостоятелно управление, както и проектът за социална мрежа за споделяне на креативни идеи Visual Delight на отбор „To_si_e_za_nas“. Проектът на робот, който рисува аналогови и цифрови схеми и платки по зададена картинка Made2Make на отбор „Programartists“ беше отличен със специалната награда на SAP. Представителите на Dopamine връчиха и индивидуални награди на петима от участниците в хакатона – 24 инчови монитори.

С нетърпение очакваме изданието и догодина!