BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Experian стартира онлайн симулация с учебна цел

21.10.2016

Experian организира първата игра-симулация за оценка на риска при предоставянето на кредити. Всеки, който иска да провери своите аналитични умения, може да се регистрира на Game.ScoreIt.bg до 1 ноември. А участникът, който излезе начело в крайното класиране, ще спечели BEATS PILL 2.0.

ScoreIt e игра-симулация, която ще бъде активна от 1 до 20 ноември. Няма възрастови ограничения за участие, така че всеки, който иска да развие финансови и аналитични умения, може да се включи. Минавайки през всички етапи на играта, участниците ще се научат как да разчитат и анализират данни, както и да създадат и тестват стратегия за кредитиране.

Симулацията е базирана на стандартизирани скор карти и борави с анализирането на данни, които са адаптирани, за да отговарят на икономическата среда в България. Всеки играч започва със стартов капитал от 30 000 единици и сам решава на кого, колко и при какви условия да отпусне кредит, за да постигне най-добро управление на капитала си. Играчите са стимулирани да изградят стратегия за кредитиране, която да приложат през 20 периода.

Стратегически Experian влага усилия и средства в обучението и специализацията на младите хора в България. Основната цел на компанията е да развива таланти в сферата на STEM (science, technology, engineering, mathematics). Освен стажантската програма, която се провежда през годината, Experian партнира със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в разработването на нова магистърска програма по Приложна иконометрия и икономическо моделиране на английски език. А през м. юли се организира за 4-та поредна година Лятната практика на Experian.

Повече информация ще намерите на: www.experian.bg или Facebook: Experian Bulgaria