BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Microsoft SQL Server бе представен в България

14.06.2016

Стабилност и сигурност на критичните за бизнеса приложения са сред основните фактори за миграция

Новият Microsoft SQL Server бе представен от PASS, глобалната общност на SQL Server потребителите по света, и Инспирит, първата и за момента единствената компания на българския ИТ пазар, специализирана в SQL Server Platform.

Повече от 90 български експерти, представители на финансовия, телеком и производствения сектори, присъстваха на събитието на 10 юни в София. Участниците бяха разделени на групи и работиха по практическо задание със състезателен характер. Една от групите получи безплатна регистрация за еднодневния курс „Get ready”, който ще се проведе на 23.06.2016 г. Регистрацията е отворена за всички желаещи и може да бъде направена тук. Друга група получи ваучери за безплатни тестове по сертификационната програма на Microsoft®.

„Новият Microsoft SQL Server е създаден с основната мисъл да осигури на компаниите стабилност и сигурност на критичните за бизнеса приложения. Затова не е изненада, че организации в България го възприемат добре. Впечатленията ми са, че дори традиционно консервативни сектори като финансовия и застрахователния планират да преминат към новата версия до края на тази година“, каза Маги Наумова, основател на Инспирит.

Маги е международно известен специалист, инструктор и лектор на събития в България и в други страни, сред които са Норвегия, Дания, Германия, Швеция и Великобритания. През 2015 г. тя беше презентатор на PASS Summit – най-големия световен SQL Server форум, провеждан ежегодно в Сиатъл. Тя е един от 80-те експерти в световен мащаб, притежаващи сертификата Microsoft SQL Server MCM (Microsoft Certified Master) и е определяна от Microsoft като MVP (Most Valuable Professional) 5 години поред.

 

За Инспирит:

Инспирит е създадена през 2010 г. от Маги Наумова, SQL Server експерт с повече от 15 години опит. Тя е един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта: Microsoft SQL Server MCM.
Основните сфери на дейност на компанията са свързани с предоставянето на консултантски услуги, обучения, SQL Server поддръжка и отдалечена поддръжка на бази данни.
Екипът на Инспирит е реализирал повече от 50 мащабни проекта за 45 клиента както в България, така и в други страни като Дания, Норвегия, Швеция, Великобритания и Германия. Сред клиентите на компанията в България са HP България, C-Soft, I&G Brokers, BNP Paribas PS, Банка ДСК, Райфайзен Банк, Siemens България, ITCE, Vivacom, Tradologic, Теленор, Blizoo, Mtel, Майкрософт България, Български пощи, Haemimont, ReconArt и много други.

За повече информация и новини за предстоящи събития: www.inspirit.bg
http://sqlmasteracademy.com/