BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Paysafe България е най-голямото софтуерно дружество в страната

11.07.2017

Класацията „Капитал 100“ подреди Paysafe България на първо място сред най-големите софтуерни компании в България за 2016 г.

На 6 юли 2017 г. на церемония, посветена на класацията „Капитал 100“, Paysafe България бе обявена за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г.

Събитието се провежда всяка година, за да представи класацията на най-големите организации в България. Данните в „Капитал 100“ са събрани от подадена от компаниите информация, от публични източници на информация, регулаторни органи и бази данни.

В Paysafe в глобален мащаб работят над 2,200 души. Значителна част от екипа е в София и от тях продуктовите и софтуерните разработчици са около 150. Има и много други технологични експерти, които се грижат за поддръжката на инфраструктурата. В по-оперативните области работят екипи за обслужване на клиенти и голям финансов екип. Основно се поддържат дигиталният портфейл, както и малки части от останалите две подразделения – обработка на плащания и paysafecard, предплатеният ваучер за онлайн плащания.

София вече е най-големият офис в глобалната компания и ще продължи да бъде много важен развоен, технологичен и оперативен център. Плановете за растеж на софтуерния екип вече се реализират. Част от тях е платената стажантска програма на Paysafe България, както и новото разширение на офис пространството в сградата на Capital Fort, за да отговори то на нуждите на растящите софтуерни екипи в организацията.

„Отличаваме се от останалите компании в страната благодарение на конкурентните социални придобивки и възнаграждението. На седмо място сме сред 25-те най-популярни офиса в света за 2016 г. според класация на Office Snapshots, а софтуерните ни инженери имат възможност да разработват един от основните продукти на глобалната фирма – факт, който е относителна рядкост като професионална възможност в България“, сподели Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Има две основните причини за растежа на Paysafe България през 2016 г. Едната е фактът, че това е първата пълна финансова година след придобиването на Skrill от Optimal Payments през август 2015 г. Втората причина е, че има органичен растеж на бизнеса и в резултат на това е нает още персонал в София, който се грижи за този растеж. През 2016 г. глобалната компания Paysafe за първи път достигна приходи от 1 млрд. долара и 300 млн. долара EBITDA, като това има отражение и върху финансовите резултати на Paysafe България.