BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

Polyglot 4 KOTLIN
ДАТА: 16.10.2024

Paysafe България обяви първия си хакатон с награда от 5 000 евро

23.03.2018

Paysafe България ще проведе първия си хакатон на 31 март и 1 април. Paysafe е водещ глобален доставчик на цялостни разплащателни решения и бе отличена за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г. Хакатонът е отворен за всички ИТ инженери със страст към технологиите и програмирането. Участието е безплатно и изисква предварителна регистрация тук.

Хакатонът ще се проведе в Capital Fort, една от най-модерните бизнес сгради в София. Участниците ще трябва да се справят с три основни предизвикателства с фокус върху:

 

  1. Нови начини за извършване на транзакции през мобилни устройства.

 

  1. Облачни инфраструктура и инструменти.

 

  1. Разплащания в социални мрежи през приложения за комуникация, инструменти за сътрудничество или видеоигри.

 

До 20 отбора ще могат да се включат в събитието. Всеки от тях ще се състои от най-много четирима души, които трябва да се регистрират заедно. Ще се допуска и индивидуално участие, при което съответният човек ще бъде сам в отбор. Всички участници ще работят на собствени лаптопи.

 

На края на втория ден от хакатона всеки екип ще представи работата си пред жури. Наградите са 5 000 евро за победителите, 3 000 евро за второ място и 1 500 евро за трето място. Всеки участник ще получи подарък от Paysafe.

 

В Paysafe считаме за наше призвание да сме сред най-иновативните лидери във финтех сектора и именно поради това хакатонът е отражение на корпоративната ни култура, насърчаваща новите идеи. Нашата цел е да обединим софтуерните разработчици от региона и да ги вдъхновим да работят върху интересни и актуални задачи. Участниците ще прекарат два дни в неформална, но и предизвикателна обстановка, в която ще се стремят да покажат най-доброто, на което са способни. В същото време те ще имат възможността да създадат нови приятелства, да получат нови знания и да впечатлят както журито, така и всички присъстващи. Естествено и не на последно място, някои ще си тръгнат с доста атрактивни награди“, каза Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Екипът на Paysafe у нас вече наброява над 950 служители. Компанията наскоро бе отличена от „Капитал 100“ за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г. Освен това спечели първо място в категория „Клиентска политика“ на Forbes Business Awards за 2017 г.

 

Повече за правилата, задачите, членовете на журито, както и други важни подробности, свързани с хакатона на Paysafe, може да прочетете тук.

 

Актуална информация може да бъде открита в:

Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/paysafe-hackathon-2018-tickets-43243105292

Facebook: https://www.facebook.com/events/192882157973259/

 

Регистрацията е отворена до 15 март