BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




ПРЕДСТОЯЩИ Събития

Лектори от NVIDIA пристигат в София

28.10.2016

Българската IT-компания Chaos Group посрещна над 1000 архитекти и 3D артисти през първия уикенд от форума. На 29 и 30 октомври предстои сесията за програмиране.

След огромния успех на първата част от събитието за компютърна графика CG2 Code for Art, предстои сесията за програмиране, на 29 и 30 октомври, в която участниците ще могат да чуят безплатно лекции на мениджъри от NVIDIA и да почерпят опит лично от един от двамата създатели на световноизвестния рендъринг софтуeр V-Ray.
 

Jan Jordan (Software Product Manager MDL) and Lutz Kettner (Senior Manager, Rendering Software and Material Definition) ще разкажат какво представлява Material Definition Language (MDL) езика за физично-базирани материали. За артистите ще е интересно да научат как да описват подобни материали, а за програмистите - как да подържат MDL в продуктите, които пишат.


По време на форума ще бъдат представени алгоритми, които български програмисти показаха на най-голямата научна конференция за компютърна графика в Анахайм, Калифорния и различни начини за използване на видео картите като средство за изчисления. В програмата са предвидени също лекции за повишаване на ИТ-продуктивността, CUDA, Haskell и за всичко, което може да застане на кръстопътя между програмирането и визуализацията.

Основната цел на събитието е да даде възможност на млади и вдъхновени професионалисти да почерпят опит от най-изявените творци в областта на визуалните изкуства.

„В Chaos Group се стремим да образоваме хората в и извън компанията и да им помогнем да направят кариерата си по-успешна. Не би било преувеличено ако кажем, че Chaos Group e сред най-търсените източници на знание и информация за 3D -индустрията и където и да сте по света, вероятно ще се свържете именно с нас, за да научите повече за тези технологии. Като българска компания, бихме искали да споделяме това, което знаем и да повишаваме нивото на програмистите и 3D артистите в България.“,  каза Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на компанията.

Сесията за програмиране ще се проведе в Интер Експо Център София на 29 и 30 октомври.

Можете да се включите безплатно, ако се регистрирате предварително на адрес:

http://cg2.chaosgroup.com/conf2016/