BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




На 2 и 3 юни София бе домакин на единствената в Югоизточна Европа конференция за техническа комуникация ETC „Evolution of Technical Communication“

07.06.2016

 Социалните медии, видеото, мобилните устройства и Интернет на нещата са сред основните фактори за промяна в техническата комуникация

ETC „Evolution of Technical Communication“ 2016 е единственото по рода си събитие в Югоизточна Европа. За седма поредна година то събра автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри, консултанти и други в София. Сред лекторите бяха специалисти в областта на техническите комуникации от Германия, Румъния, Полша, Турция и България.

Конференцията беше открита от Михаел Фритц, изпълнителен директор на най-голямата европейска асоциация за технически комуникации –  tekom Europe, която е и организатор на събитието. Той говори за настоящите и бъдещите предизвикателства пред авторите на техническа документация и открои Интернет на нещата, надеждността и сигурността на информацията като важни фактори.

Ангел Лафчиев, мениджър управление на знанието в SAP Labs България обобщи развитието на tekom България от основаването ѝ през миналата година досега. През 2016 г. организацията планира университетско събитие, уебинар, събитие, посветено на жените и технологиите, както и общо събрание на нейните членове.

Сред лекторите, участващи в паралелните сесии през първия ден, бяха Аксел Лутер от SAP SE Германия, който подчерта ролята на видеото като допълнение към продуктовата документация, както и Димитър Симов и Екатерина Митова от SAP Labs България, които търсиха отговор на въпроса „Готови ли сме за обратна връзка?“. Ваня Кирицова и Маргарита Станева от VMware България говориха за изграждането на успешна кариера в сферата на техническите комуникации.  

Денят продължи с интерактивни сесии с участниците на теми като технологии и иновации, UA – user assistance, видео документация, а също и с панелна дискусия Ask the Experts.

Вторият ден на конференцията бе посветен на практически семинари. Участниците имаха възможност да изготвят собствен сценарий и стори бордове. Сред темите бяха Web Analytics for Documentation, Creating Storyboards for Instructional Video, Writing Stories About Software.

Спонсори на ETC „Evolution of Technical Communication“ 2016 бяха SAP, VMware, СОФИТА и Syncro Soft (oXygen XML Editor).

За повече информация: http://etc-conference.eu/. Снимки от събитието има тук: албум ЕТС 2016