BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




ПРЕДСТОЯЩИ Събития

На 9 юли стартира Лятната практика на Experian

09.07.2018

За 6-та поредна година се организира Лятната практика на Experian, световен технологичен лидер в сферата на информация и аналитични решения. В българския офис се намира над 20% от аналитичния капацитет на компанията.

Лятната практика на Experian ще се проведе в периода 9-20 юли. Тя е насочена към бакалаври след втори курс или магистри по Математика, Иконометрия, Статистика, Финанси или сходна специалност.

По време на Лятната практика на Experian студентите ще приложат знанията си по статистика, като придобият умения по моделиране и разработване на стандартизирани скор карти. Крайната цел е да създадат финансов модел, оценяващ кредитния риск, като се използват реални данни. В Experian се съхранява информация за 918 милиона хора и 107 милиона компании по света, което позиционира компанията като световен лидер в сферата на Big Data.

Най-голямата полза от обучението за участниците е изготвянето на бизнес стратегия и определянето на зависимостите, което подготвя студентите за реалното прилагане на знанията по математика и статистика. Освен това в сферата на технологиите, компанията също развива нови методи за обработка и анализ на данни. В рамките на Лятната практика на Experian студентите ще се запознаят със специално разработения софтуер Modelling Development Studio.

Само през последните 3 години 112 студенти са кандидатствали, а 47 са преминали обучението. Лятната практика на Experian е включена и в учебната програма на магистратурата по Приложна иконометрия и икономическо моделиране на английски език, която СУ Климент Охридски предлага съвместно с Experian.

За Experian

Experian e глобален технологичен лидер в сферата на информацията и данните. Във важните моменти в живота - закупуване на дом или кола, изпращане на дете да учи в университет, разрастване на бизнеса - ние даваме сигурност и възможност на потребителите и нашите клиенти да управляват своите данни.
В Experian работят 17000 слyжители във 37 държави и всеки ден инвестираме в нови технологии, талантливи хора и иновации, за да помогнем на нашите клиенти да се възползват максималко от всяка възможност. Experian plc е листната на Лондонската стокова борса (EXPN) и е включена в индекса FTSE 100. През 2018 г. сп. Forbes обяви компанията за една от „Най-иновативните в света“ за пета поредна година.

Офисът в България е основан през 2004 г. Тук работят над 850 човека в 4 основни направления– продуктова разработка, анализи, финанси и инженерна поддръжка.

Повече информация ще намерите на: www.experian.bg или Facebook: Experian Bulgaria