BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Награден фонд от 50 000 евро по програмата за стартъпи на Visa – Everywhere Initiative

12.04.2017

Visa предизвиква стартъпи и иновативни fintech компании от 19 европейски пазари, сред които и България, да се включат в първото европейско издание на Everywhere Initiative – програма за иновации, проектирана да насърчи следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията. Участниците ще имат възможност да спечелят до 50 000 евро в подкрепа на тяхна идея съвместно с Visa или чрез бизнес партньорство с финансовите институции - клиенти на компанията. Успешно класиралите се участници ще получат достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform, както и до ментори и технологични експерти, които ще им помогнат да разработят идеите си.
В програмата могат да се включат предприемачи и стартъпи от Европа, които да представят идеи за подобряване на местната среда и международния транспорт, с цел улесняване ежедневието на хората навсякъде по света.

Източник: https://usa.visa.com

Стартиралата в САЩ през 2015 г. програма Everywhere Initiative има за цел да насърчава иновациите в разплащанията, успоредно с прехода от пластики към изцяло дигитални разплащания. До днес близо 1000 стартиращи компании са взели участие в нея, а общото финансиране достига 1,7 млрд. долара. Освен в Европа, Visa ще продължи да организира Everywhere Initiative в Северна Америка, Латинска Америка и Азия.

Източник: https://usa.visa.com

Желаещите да участват са поканени да представят идея, която отговаря на едно или всяко от трите задание на сайта на Everywhere Initiative, който ще бъде достъпен от сряда, 19 април:


- Предизвикателство към местната общност: как дигиталните технологии за разплащания могат да допринесат за създаването на продукти, които свързват хората и обогатяват местните общности?

- Регионално междуградско предизвикателство: как мобилните технологии и свързаните устройства могат да трансформират междуградските пътувания?

- Предизвикателство в международния транспорт: как нови продукти и услуги, базирани на приложно-програмния интерфейс на Visa, могат да направят международните пътувания безпроблемни?

Заявки за участие през уебсайта ще се приемат от 19 април до 17 май 2017 г., а финалистите ще презентират своите идеи в панел на живо в Копенхаген, Дания по време на форума Money 20/20 между 26 и 28 юни 2017 г.