BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Най-големият гейминг турнир в България Game Ninja ще посрещне повече от 2 000 посетители на живо в София

06.04.2016

Атрактивни награди и зони за свободни игри ще очакват феновете на гейминга

На 7 май 2016 г. в зала 3 на НДК ще се проведат финалите на Game Ninja - националното състезание по LoL, Dota 2 и CS: GO. Очаква се на него да присъстват повече от 2 000 посетители на възраст над 14 години. Паричният награден фонд за победителите на турнира е 3 000 лв., като за финалистите са осигурени и атрактивни предметни награди. През 2015 г. събитието e посетено от над 1 500 души, а уникалните гледания онлайн са 155 000. Тази година състезанието ще бъде още по-голямо и с по-интересно съдържание. Много изненади ще очакват и гостите в зоната за свободни игри. Билети ще се продават от 5 април в мрежата на Тикетпро/Ticketpro, както и на място в деня на събитието. Цената на пропуска е 10 лв., като закупилите билети преди деня на турнира ще участват в томбола с много атрактивни награди.

Game Ninja  стартира през 2013 г. и е специализиран турнир за PC игри. От онлайн състезание, за 3 години турнирът се превръща в истинско национално движение по електронни спортове, което обхваща цялата страна и продължава през цялата година.

Днес Game Ninja достига нов етап от развитието си. „Като представители на най-голямата ИТ медийна група в България, ние имаме възможността да участваме в популяризацията на е-спортовете и гейминга в страната. На 26-27 март проведохме тестови онлайн турнир и изпробвахме възможностите на новата ни платформа. Радваме се, че успяхме да предизвикаме интерес и 64 отбора взеха участие в него. Посещенията на сайта в 5-дневния период на записване и провеждане са почти 10 000, а импресиите са почти 100 000. Това ни дава увереност, че събитието през май ще е успешно и ще привлече нови състезатели в турнира“, коментира Нели Йоловска, изпълнителен директор на ICТ Media.

Мисията на Game Ninja е да насърчава работата в екип, креативността и усвояването на нови технологии. През тези три години турнирът допринесе много за развитието на електронните спортове в България и се превърна в най-голямата и успешна инициатива в тази сфера.

 

Повече подробности и актуална информация за всички събития, свързани с Game Ninja, новините, турнирите и наградите можете да намерите на официалния сайт на инициативата (http://gameninja.esports.bg/) , както и на нейната страница във Facebook.