BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Стандарти за писане и тенденции в създаването на мултимедийна и видео документация са сред темите на Evolution of Technical Communication 2018

22.01.2018

 

Единствената конференция за техническа комуникация в Югоизточна Европа – Evolution of Technical Communication, ще се проведе в София на 31 май и 1 юни

Автори на техническа документация, технически редактори, преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри и консултанти ще се съберат в София на 31 май и 1 юни за деветото издание на Evolution of Technical Communication (ETC). Организатор на международната конференцията, в която през 2017 г. участваха хора от над 10 държави и 3 континента, е tekom Europe. Европейската асоциация на професионалистите в сферата на техническата комуникация обединява около 9 000 експерти. Нейните членове, включително на българското подразделение – tekom България, ще ползват специална отстъпка при закупуване на билети за конференцията.

Вече започна и процедурата по подаване на предложения за презентации (с продължителност 30-40 минути) и уъркшопи (с продължителност 90 минути). Основният акцент в тях трябва да бъде съобразен с темите: информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане, стратегия за съдържание, чатботове, машинно обучение и API документация. Крайният срок за подаване на предложения е 12 февруари 2018 г. Повече информация може да бъде намерена тук: http://evolution-of-tc.com/call-for-papers/.

Десислава Михайлова, автор на техническа документация в Progress и член на инициативния комитет на tekom България, каза: „Това, което прави Evolution of Technical Communication наистина различна конференция, е нейната общност. Всяка година в София се събират хора от цял свят с разнообразен професионален опит, обединени от любовта към професията „Автор на техническа документация“, желанието да научат последните новости от сферата и да се срещнат с приятели. Доказателство за това колко силна и обединена е нашата общност е фактът, че, благодарение на усилията на tekom България, само преди няколко дни длъжността „Автор на техническа документация“ беше включена в Националната класификация на професиите и длъжностите. Целта, която си поставихме по време на Evolution of Technical Communication 2017, вече е факт в началото на 2018 г.“

Сред други успешно реализирани инициативи на tekom България са поредица от събития през 2017 година, целящи да популяризират професията в градове като Пловдив, Враца, Велико Търново и Русе. Към момента членовете на местната организация са почти 50.

В края на тази година професионалисти от общността създадоха уебстраницата „Автори на техническа документация“ – http://techwritersbg.org/.

До този момент участие в Evolution of Technical Communication са взели представители на Австрия, България, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Канада, Полша, САЩ, Турция, Унгария, Франция, Чехия и Швейцария.

Спонсори на миналогодишното издание на конференцията бяха Adobe, SAP, VMware, Progress, Axway, Xeditor и Oxygen. SeeNews, TechNews, Computerworld България, b2b Media и manifesto.bg бяха медийни партньори на събитието.

Вход (цена): за 1 ден – от 55 евро (ранна регистрация) до 90 евро, за 2 дни - от 75 евро (ранна регистрация) до 115 евро.

За повече информация: http://evolution-of-tc.com