BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg
Стартира кандидатстването за безплатната Лятна DBA Академия

30.03.2017

В края на март стартира кандидатстването за първата по рода си безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България – Лятна DBA Академия, като нейн инициатор е SQL Master Academy.

Създаването на Лятната DBA Академия е провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти.„С този проект в SQL Master Academy искаме да създадем качествен и достъпен модел за обучаване на повече администратори на SQL Server бази данни. Целта ни е да помогнем както на хората, които са мотивирани да се развиват, да започнат успешно кариерата си в тази сфера, така и на компаниите, нуждаещи с от такива специалисти. Възприемаме това като лична мисия и ще работим за успеха на курсистите в Лятната DBA Академия – не само при обучението, но и при последващата им професионална реализация“, заяви Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy.

 

 

 

 

Кандидатстването стартира преди броени дни и ще продължи до 30 април включително. То се извършва онлайн и отнема по-малко от минута. От кандидатите се изискват единствено имена, имейл и телефонен номер, както и последващо изпращане на CV.

След като разгледа автобиографиите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.

След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи.
 Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула. Модулите са:

  • Windows и Active Directory за администратори на бази данни
  • Администриране на SQL Server
  • Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака
  • Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server
  • Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип

Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията, ръководен от Маргарита Наумова.

Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.
Възможност за работа

Курсистите, които успешно завършат Лятната DBA Академия, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. Тези компании ще имат възможност да се запознаят с обучаемите и техните резултати и да им предложат работа.

Така Академията ще изпълни мисията си не само да предложи достъпно и качествено обучение за администратори на бази данни, но и да подпомогне работодателите при подбора и въвеждането на такива специалисти в реална работна среда.