BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




СТАРТЪП СВЕТОВНА КУПА БЪЛГАРИЯ 2022

19.05.2022

       

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Десет български стартъп компании ще получат възможност да се състезават на финала на "Световна стартъп купа България" в София. То е единствен квалификационен кръг на Световните Стартъп Финали в Сан Франциско, САЩ. Организатори на събитието, в което участват стартъп-и от 40 държави по света са Pegasus Venture, а за България национален представител е Фондация „Digital4“. Наградният фонд за победителя е 1 000 000 $ като победителите в България ще получат шанса да представляват България още тази година. Участието на стартъпите е безплатно.

Все още всекидневно пристигат кандидатури за участие, тъй като кампанията за избора на български стартъп, който да представя страната ни в САЩ е отворена до 27-ми май 2022 година. Заявки за участие се приемат на адрес https://digital4bulgaria.com/startupworldcup/. Международно жури, членове на което са водещи инвеститорски компании и бизнес сдружения, ще избере десет финалисти, които ще участват във финалния етап на състезанието, който ще се състои на 13 юни от 19:00ч в Интер Експо център. Всеки един от десетте стартъп-и ще разполага с 4 минути, в които да представи дейността си. Още същата вечер ще бъде обявен победителят, който ще пътува до САЩ за участие в Световните Стартъп Финали.  Повече информация можете да видите тук:  https://digital4bulgaria.com/startupworldcup/

Стартъп Световната купа България 2022 ще се проведе паралелно с конференцията за иновации в онлайн търговия и разплащания „Digital4Sofia 2022“ на 13 юни 2022 г. в Интер Експо Център.  Събитието е част от календара на Digital4Bulgaria 2022 – най-посещаваните конференции в сферата на дигиталната търговия с над 3 000 участника годишно, които се провеждат в шестте най-големи областни града на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора. Повече информация за събитието в София можете да видите тук: https://digital4sofia.com.

Второто издание на Digital4Sofia ще посрещне над 250 участника и е подкрепено от Столична община.  Българската Финтех Асоциация е основен партньор и участник в събитието. В конференцията ще вземат участие лектори от едни от най-успешните български фирми, сред които са NewPay, Settle, Superhosting, Link Mobility, TBI Info, SNA Payments.