BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




Участвайте в кампанията в подкрепа на фонда за стипендии на Сдружение Тук-Там до 15 април

29.03.2017

Сговорна дружина носи опит от чужбина или как да сбъднем "американската мечта" в нашата си родина България?

"Имало едно време една красива земя, а в нея - чудна дружина. Като всяка друга и тази земя не била идеална, ала всички в нея искали да живеят на подредено и приятно място и вярвали, че заедно могат да го постигнат".

Така звучи мечтата, облечена в приказка на всички млади българи, които работят в Сдружение на българите с опит и образование в чужбина Тук-Там и които вярват, че България може да стане още по-добро място и от общите ни усилия зависи да се случи по-бързо.


 

За постигането на тази своя мечта, от сдружението създават фонда за стипендии "Иди, учи и се върни". Целта му е да помага на българи, които имат амбицията да учат в чуждестранен университет и мотивацията да се върнат след това в България и да прилагат наученото тук. Пилотният проект стартира успешно през 2016 и тази пролет предстои да бъдат избрани следващите трима стипендианти.
 


Дългосрочните планове за фонда минават отвъд раздаването на стипендии. Всички от Тук-Там работят за това “Иди, учи и се върни” да се превърне в цялостна програма за развитие на следващото поколение лидери. Този път вече е поет с настоящите стипендианти – Наско, Сиво и Лили, които скоро се връщат от Харвард, Кеймбридж и Марбург.

От сдружението споделят:

"Вярваме, че решението на всеки проблем започва от образованието и че с общи усилия можем да постигнем по-голям напредък. Също както се е случило през Възраждането, когато благодарение на даренията, както на по-заможните българи, така и на сплотени общности, из цяла България се изграждат училища, гимназии и университети.
И днес имаме нужда да почерпим от световния опит, а наученото да върнем обратно в България и да ускорим нейното развитие."


В кампанията може да се припознае всеки, който иска да бъде част от сговорната дружина, която вярва, че от нас зависи колко светло ще бъде общото ни бъдеще. Сговорната дружина, която работи здраво и сама пише финала на своята приказка.

Можете да участвате в кампанията чрез набирането на средства в подкрепа на фонда за стипендии “Иди, учи и се върни” или като споделите информация за нея сред приятели и познати, които знаят колко ценен може да бъде опитът, натрупан в чужбина. Разбират също каква сила има образованието. И не на последно място: имат волята и силата да направят България едно още по-хубаво място!