BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg




За трета поредна година основана в България международна технологична компания SiteGround е сред най-добрите работодатели

01.02.2018

За SiteGround щастието на служителите е най-важният фактор за успеха на компанията вече 14 години

За трета поредна година технологичната компания SiteGround (СайтГраунд) е сред най-добрите работодатели в България, според годишното проучване на Aon за 2017г.. Наградата е резултат от анонимна анкета сред служителите на 56 компании в 10 индустрии и измерва нивото им на ангажираност и удовлетворение в работата. Коефициентът в екипа на SiteGround за 2017г. е с 16% по-висок от средната стойност за България и с 13% над средното за ИТ сектора, който традиционно е с едни от най-високите показатели.

 

SiteGround е един от лидерите в уеб хостинг технологиите на световно ниво. Компанията, чийто ръководен екип е изцяло български от самото й създаване през 2004-та година, заема челните места в класацията за 3та поредна година, откакто участва в проучването. Коефициентът на ангажираност на служителите й всяка година е близо 90%, въпреки че за последните няколко години екипът се увеличава няколкократно и днес за SiteGround Group работят близо 500 човека от три офиса в България (София, Стара Загора и Пловдив), един в Мадрид, Испания, както и дистанционно. SiteGround е единствената компания, създадена и ръководена изцяло в България, на фона на останалите наградени в ИТ сферата тази година - чуждестранните SAP и VMWare.

 

Според методологията на Aon високите нива на ангажираност на служителите на SiteGround означават, че те препоръчват компанията като добър работодател, не търсят други възможности на пазара на труда и влагат много повече, отколкото се очаква от тях на работа всеки ден. Тези фактори на свой ред водят до успех за компанията.

 

“За нас най-голямото признание е, че наградата отразява гласа на хората в екипа ни. В SiteGround се вслушваме в мнението на хората и инвестираме в щастието им всеки ден, в резултат на което те вършат работата си по-добре и с желание. Това си личи и в коефициента на удовлетворение на клиентите от услугите ни, който за миналата година е 97%”, казва Тенко Николов, управляващ партньор в SiteGround. Тъй като отличието е локализирано за България, за да приобщи и останалите членове на екипа си, по повод наградата тази година компанията създава и уебсайта iheart.siteground.com, в който всеки служител от всяка точка на света може да сподели своята най-важна причина да обича работата си в SiteGround, което дава и важна обратна връзка на мениджмънта на по-глобално ниво.

 

Създаването на добра офисна атмосфера е ключова част от усилията на компанията да се грижи за удобството и щастието на служителите си с отговорност към средата. Във втората половина на 2018-а се очаква SiteGround да открие новата си сграда, която ще бъде един от най-високотехнологичните обекти в София, сертифицирана по LEЕD, един от най-високите стандарти в зеленото и енергоспестяващо строителство, което засега е рядкост в България. Традиционно SiteGround са едни от иноваторите с особено внимание към офис пространствата си и една от първите компании с технологични офиси в Пловдив от 2006-та година и Стара Загора от 2014-та. В новата сграда екипът им в София ще се разположи на площ от 4 000 кв. м. във второто по големина пространство на компанията след новооткрития им офис в Пловдив с размер около 2500 кв.м.

 

 

 

За проучването „Най-добрите работодатели” в България 2017 г.

 

Aоn, посредством своя стратегически партньор ARS България, провежда проучването в България за единадесета година. Към момента компанията разполага с най-всеобхватната и мащабна база данни на служителски мнения в страната. За този период са изследвани общо над 500 компании от най- разнообразни сектори на икономиката. Компанията разполага с база данни с над 150 000 мнения на служители и над 1000 мнения на топ мениджъри, които представляват повече от 490 000 заети в икономиката ни. Повече информация за проучването.