BETA

Обучения
Linux System Administration – февруари 2019
ПРЕДСТОЯЩИ Обучения

Linux System Administration – февруари 2019


Основна цел на курса е да осигури достатъчно ниво на комфорт приработа в Linux среда. Това ще бъде постигнато чрез полагане на солидни теоретични основи, допълнени с множество практически постановки и задачи. 
По време на курса ще изградите малка мрежа от няколко (минимум три, но при желание и повече) машини, върху които ще се научите да управлявате всичко  от потребители и права, през мрежова свързаност и дискова система, до софтуер и услуги. През цялото време на курса се работи изключително и само в конзолата, за да може тя да се превърне във вашата нова зона на комфорт. Част от дейностите, които ще можете да извършвате свободно включват работа с файлове и папки, текстови редактори и не на последно място създаване на кратки скриптове.
Всичко това ще бъде приложено върху избрани представители (CentOS, openSUSE и Ubuntu) на трите основни фамилии от Linux дистрибуции.

Записването за курса е от тук и е отворено до 4 февруари.


КОГА: 06.02.2019

МЯСТО: Софтуерен университет, жк Изгрев, ул. Тинтява 15-17

Димитър Захариев

Димитър Захариев

Димитър Захариев е ИТ ентусиаст с интереси в различни направления, като безспорно важно място в сърцето му е отредено на технологиите с отворен код. Професионалният му опит включва вече повече от 15 години, за които е изминал целия път от сглобяването на компютри до консултантската дейност. По-голямата част от опита му включва работа в хетерогенна среда. Стреми се да надгражда знанията си, като експериментира с различни постановки в домашната си лаборатория.
В момента работи като BI/DI консултант в местна българска компания, която е основен доставчик на решения, базирани на платформата SAP BusinessObjects BI за финансови институции, застрахователни компании и др. В допълнение има опит и със сходни решения, предлагани от други доставчици, като Oracle, Microsoft, IBM, и Tableau. По отношение на технологиите с отворен код се опитва да бъде в крак с последните новости около Talend, Pentaho, CloverETL, и др.