BETA

Обучения
Лятна DBA Академия
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

8th ISTA Conference
ДАТА: 15.11.2018

ПРЕДСТОЯЩИ Обучения

Лятна DBA Академия


Лятна DBA Академия е първата по рода си инициатива за безплатно обучение на администратори на бази данни (DBA) в България. Инициатор и организатор на проекта е създадената от Маргарита Наумова SQL Master Academy – единственият обучителен център в страната, фокусиран върху SQL Server.

Повече информация, както и формата за регистрация, можете да намерите на адрес: http://dba.sqlmasteracademy.com/.

Инициативата е провокирана от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти.

Цели на проекта

Лятната DBA Академия има следните цели:

  • създаване на модел за захранване на пазара на труда с квалифицирани кадри в областта на администрацията на SQL Server бази данни, от който да се възползват и хората, желаещи да се развиват в тази сфера, и бизнеса;
  • подпомагане на потенциалните работодатели при подбора и въвеждането на този тип специалисти в продукционна среда.

Формат на обучението

Обучението ще бъде напълно безплатно за курсистите. Подборът ще бъде направен чрез предварително събеседване.

Кампанията ще има формат на boot camp, или няколко последователни интензивни курса, и ще се проведе през летните месеци на 2017 г. Успешно издържалите финалния технически тест в Академията ще преминат и обучение по меки умения.

Всички курсове ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на SQL Master Academy, ръководен от Маргарита Наумова.

Среща с работодатели

Лятната DBA Академия ще приключи със среща на успешно завършилите курсисти с потенциални работодатели.


КОГА: 03.07.2017

МЯСТО: Бизнес Център "Земята и Хората", етаж 1, офис 9, София, бул. "Околовръстен път" 27

  • Набиране на кандидати – до 30.04.2017
  • Интервюта с одобрените кандидати – до 31.05.2017
  • Оформяне на група – 15.06.2017
  • Обучение и тестове – от 03.07.2017 до 21.07.2017
  • Среща с потенциални работодатели –  от 24.07.2017 до 28.07.2017
  • Закриване – 28.07.2017
Маги Наумова

Маги Наумова

Маргарита Наумова е световно признат лектор и експерт по SQL Server, основател на технологичната компания Inspirit и на образователния център SQL Master Academy, както и на българската потребителска група SQL & BI User Group "Lets' SQL Together!". Носител е на най-високата Microsoft квалификация в нейната сфера – Microsoft Certified Master, което я нарежда сред топ 1% на най-добрите SQL Server специалисти в света. От октомври 2000 г. Маргарита е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.
Маги има общо над 15 г. опит с SQL Server в сферата на проектирането, внедряването и оптимизацията на SQL решения, както и на обучението и консултирането. Проектите, по които е работила, се простират далеч отвъд границите на България, включвайки Великобритания, Дания, Германия, Финландия, Норвегия, Швеция, и др.
Маги често е лектор на големи конференции, свързани с Microsoft и SQL Server, като например PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др.